Press "Enter" to skip to content

Golfers Magazine column 02 – 2021

Rob Hoogland – Golfers Magazine 02 – 2021

Ik val op verkeerde mannen

Duidelijk nu: ik val op verkeerde mannen. Zo. Dat is nog eens een beginzin. Voordat de lezer een conclusie trekt die toch wel enigszins bezijden de waarheid is – als golfer verblijf ik te vaak in herenkleedkamers om mij verleid te voelen eens een andere gendervariant uit te proberen – haast ik mij te verklaren dat ik ‘m heb gejat van mijn zoon.

Zo trots op die jongen. Hij bracht ooit een avond door met een bloedmooie Braziliaanse, die hem halverwege fles numero 3 opbiechtte dat zij altijd op de verkeerde mannen viel. En wat zei zoonlief? “Dan ben je bij mij aan het goeie adres.”

Kijk, dát is pas opvoeden!

Maar goed, ik schrijf dit stukje niet voor Ouders van Nu, maar voor Golfers Magazine. Er moet derhalve een draai naar de edele golfsport worden gemaakt, hetgeen in dit geval overigens vrij gemakkelijk is: ik was altijd een fan van Angel Cabrera, bijgenaamd El Pato, oftewel De Eend. Een foute man, zoals nu blijkt.

Geweldige, lome swing, fenomenaal kort spel, jaloersmakend relaxed op de baan, señor Cabrera. Hij loopt inderdaad als een eend en hij is een volksjongen: hij begon als tienjarig jochie als caddy op de Cordoba Country Club, mocht daar af en toe geleende clubs ter hand nemen en won jaren later twee Majors, het US Open van 2007 en de Masters van 2009.

Wat is dat toch met mij? Ik vond Thorbjörn Olesen ook al zo’n toffe peer

En nu is de Argentijn opgepakt. In Brazilië, waar hij als foute man misschien wel op dezelfde juffrouw joeg als mijn zoon destijds, wie zal het zeggen. Beschuldigd van ‘mishandeling, diefstal, intimidatie en herhaaldelijk gebrek aan respect voor de Argentijnse autoriteiten’, zoals de officiële verklaring luidde, was hij op verzoek van het openbaar ministerie van zijn geboorteland op Interpol’s Red Notice List geplaatst.

Wat is dat toch met mij?

Ik vond Thorbjörn Olesen ook al zo’n toffe peer. Welnu, die misdroeg zich in een vliegtuig dusdanig, dat hij wegens aanranding en drankmisbruik werd aangeklaagd en door de European Tour werd geschorst. Wat bovendien te denken van John Daly? Ik hield echt van die branie, maar hij kwam bijkans vaker met de politie in aanraking dan met de fles – en dat wil wat zeggen.

En nu blijk ik dus jaren gecharmeerd te zijn geweest van een golfer tegen wie door zijn ex Silva Rivadero twee aanklachten wegens geweld zijn ingediend, terwijl Cecilia Torres, weer een andere ex, beweert dat Cabrera haar niet alleen heeft geslagen en bedreigd, maar ook heeft geprobeerd om haar in 2016 met zijn auto omver te rijden.

En zo schijnt Angel nog het een en ander te hebben geflikt.

O, Heer, leer mij toch eens van sááie golfers te houden!

Golfers Magazine 02 – 2021

volgendevorige

1 Reactie
Inline Feedbacks
Zie alle reacties
Marcel
26 dagen geleden

saaie mensen zijn nu eenmaal niet zo ‘lovable’ .

send coins
1
0
Reageer!x
()
x