Press "Enter" to skip to content

Golfers Magazine column 5 – 2020

Ik had weer eens nieuwe ijzers, joechei!

Golfers Magazine 5 – 2020
En toch ontbrak er een belangrijke maatregel in de coronapakketten der polderlandse golfbanen: “Zelfs ook tijdens non qualifying oefenrondes en onderlinge wedstrijden in welke vorm dan ook, dienen de spelers te allen tijde de stableford-regelgeving in acht te nemen. Het opnemen van de bal zodra er geen punt meer kan worden gehaald is derhalve verplicht.”
Shanks
werden
gevolgd
door hooks,
airshots
door
hazennaaiers

Een andere belangrijke beperking had dan niet eens opgelegd hoeven worden. Want laten we wel wezen: als je de bal halverwege een hole opraapt, kún je de vlaggenstok niet eens meer aanraken. Bovendien zouden de golfers de baan ook een stuk sneller weer hebben verlaten. Dat was vóór 1 juni toch echt de bedoeling. We werden gedoogd, daar kwam het op neer. Maar nu we toch niet voor extra inkomsten in het clubhuis konden zorgen, moesten wel zo snel mogelijk weer oprotten.

Of spreek ik nu toch iets te veel namens mezelf?

Zou kunnen, besef ik ineens. Vol verwachting toog ik voor mijn eerste golfronde in drie maanden naar mijn homecourse. Ik had weer eens nieuwe ijzers aangeschaft, joechei! Wéér was ik erin geslaagd mezelf op de mouw te spelden dat mijn definitieve doorbraak daardoor dichterbij dan ooit was. En wéér werd ik meedogenloos met de neus op de feiten gedrukt. Shanks werden gevolgd door hooks, airshots door hazennaaiers, en inderdaad raapte ik mijn bal keer op keer steeds moedelozer voortijdig op.

Niet getreurd: we kunnen ons weer voor een uurtje of twaalf per dag – sinds 1 juni mag ik de 19de hole gelukkig weer meetellen – aan de ketenen van het huwelijk ontworstelen. Voor mij persoonlijk is daar zelfs voor de rest van mijn treurige golfcarrière nog een extraatje bijgekomen: Lodewijk Klootwijk, directeur van de NVG (Nederlandse Vereniging van Golfbaaneigenaren), heeft mij beloofd dat ik tot 15 november 2050 overal gratis kan spelen. Nou ja, oké, die datum noemde hij niet specifiek. Maar ik vind het wel een geinige gedachte dat ik tot de dag dat ik eeuweling word voor noppes op – ik noem maar een dwarsstraat – Bernardus kan golfen.

Deal, Lo?

Dank, man!

Ik had een column geschreven, moet u weten.

Klopt, dat doe ik wel vaker. Maar in dit geval had ik beweerd dat het merkwaardig was dat de toen nog geldende lockdown geen effect had op het functioneren der talloze fietsers, mountainbikers en hardlopers onder ons, maar wél op dat van de golfers, terwijl onze sport goedbeschouwd zelfs zonder extra maatregelen al coronaproof was.

“Hier doe je ons een groot plezier mee!” riep Lodewijk, die toen al in onderhandeling met de overheid was. “Jij kunt straks overal gratis spelen!”

Ik ga ook akkoord met een standbeeld.

Golfers Magazine 5 – 2020
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle reacties
rob@hoogland.nl
0
Reageer!x
()
x