Press "Enter" to skip to content

Telegraaf 1 april 2021

Rob Hoogland – Telegraaf 1 april 2021

Wat denkt Hugo de Jonge echt?

Om één ding bewonder ik Hugo de Jonge wel: wat hij ook voor de voeten krijgt geworpen (dat vergeten we weleens met die schoenen van hem: er zitten voeten in), met zijn antwoorden suggereert hij keer op keer dat hij alles onder controle heeft.

Die positiviteit van ‘m, bovendien!

“Meneer De Jonge, steeds vaker bereiken ons berichten dat de mensheid binnenkort aan Covid-19 ten onder zal gaan.”

“Dat is zeker niet uit te sluiten. Maar ik heb mij ervan vergewist dat men in het hiernamaals goed op onze komst is voorbereid!”

Wat denkt Hugo echt?

Dat vraag ik mij ook vaak af.

Soms, heel soms, voel ik daarom de behoefte om voor Hugo te worden wat Jort Kelder voor Mark Rutte is, al zou ik vanzelfsprekend nooit een huis op dat ordinaire Terschelling kopen, maar op Barbados.

Om hem dag in dag uit dusdanig met geheel verzorgde vakantietripjes naar mijn beachhouse nabij Carlisle Bay te overladen, bedoel ik, dat hij mij uiteindelijk tot zijn inner circle gaat rekenen, aan wie hij off the record wel wil verklappen wat hij in werkelijkheid van het vaccinatiebeleid vindt.

Het is zwaar naatje, hoor ik hem al aan de bar verzuchten

“Het is zwaar naatje”, hoor ik Hugo al verzuchten terwijl wij gezamenlijk bij zonsondergang aan de bar van het Radisson Aquatica Resort aan door mij betaalde pina colada’s zitten te lurken. “De EC, hè? Wat een faalclub. Die trut van Von der Leyen heeft de aankoop volledig verkloot en van de manier waarop het zooitje in Nederland is georganiseerd deugt óók helemaal niks. De boel is vastgelopen, Robbie. Ik ben zo blij dat ik dat tegen jou kan zeggen. Ik weet dat jij mijn vertrouwen als dierbare vriend nooit zou beschamen.”

Waarna ik zijn woorden onmiddellijk naar de krant zou doorbellen, want hé: ik ben en blijf in de eerste plaats een journalist en dus een terrorist en een SS’er. Dat heeft die woordvoerder van de Urker Sion-kerk goed gezien.

Reken maar dat Hugo de Jonge het graag zou willen roepen.

Reken maar dat-ie dat nooit zal doen.

Tientallen getuigenissen heb ik de laatste dagen tot mij genomen, niet alleen via deze krant, Nieuwsuur en andere al dan niet sociale media, maar ook via lezers en vrienden. Tientallen keren bleek mij daardoor, terwijl er godbetert dik een miljoen vaccins op de polderlandse plank liggen, hoe chaotisch alles hier qua vaccinatie verloopt.

Weet je wat, ik pik er het verhaal van één vriend uit.

Hij is 75 jaar oud en al 22 jaar geleden voorzien van een nieuwe nier. Hij hoorde maar niets en besloot toen om zelf contact op te nemen. En wat denk je? U moet bij het UMCA zijn, zeiden ze bij het NWZ. U moet bij het NWZ zijn, zeiden ze bij het UMCA. En toen hoorde hij dat hij onder de GGD viel en dat hij binnenkort in Hoorn zou worden verwacht, o nee, sorry meneer, in Alkmaar, o nee, sorry meneer, in Hoorn, op 14 april om precies te zijn, waarna hij na nog enkele verwikkelingen een uitnodiging kreeg om zich reeds de volgende ochtend, om 09.10 uur, te melden in… tadaaah!… Alkmaar.

“Nog een pina colada, Hugo?”

“Doe er maar tien.”

Telegraaf 1 april 2021

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Wil je ze direct lezen, abonneer je dan op de krant. Daar bestaan verschillende mogelijkheden voor. Klik op onderstaand logo.

volgendevorige

3 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle reacties
Hans van Rooijen
1 maand geleden

Ik heb het weer met een dikte glimlach gelezen en dat terwijl de inhoud om te janken is.
Fijne paasdagen

Toni
1 maand geleden

Dit stukje heb ik naar de Telegraaf gestuurd. Ben benieuwd of het geplaatst gaat worden in de rubriek WUZ. Uw stukje over Mark Rutte is zo juist. De losers namen het voortouw. Hyena’s jagen op Mark Rutte Wat viel mij op, als een niet VVD lid, donderdag/vrijdagnacht tijdens het debat… Lees verder »

Marcel
25 dagen geleden
Reply to  Toni

misschien toch ook wel , minstens ‘n heel klein beetje , marks eigen schuld .

send coins
3
0
Reageer!x
()
x