Press "Enter" to skip to content

Telegraaf 13 februari 2021

Rob Hoogland – Telegraaf 13 februari 2021

Dikkerds aller provinciën, verenigt u!

Krijg nou wat: pas bij een BMI van 40 en hoger kom je nu reeds in aanmerking voor een verlossende dubbele portie AstraZeneca. Heb ik dáár dan zo mijn best voor gedaan? Dankzij een uniek staaltje doorzettingsvermogen wist ik, als internationaal vermaarde jojo, mijn Body Mass Index nota bene in niet meer dan twee jaar van 25 naar 31 op te krikken. Maar zelfs dat was niet genoeg.

Dikkerds aller provinciën, verenigt u!

Zondag, 14.00 uur, Museumplein!

Ik heb mijn demonstratiebord al klaar staan: ‘Het leven ís al zo’n klus / Met een BMI van 30 plus’.

Ik weet het niet hoor, met dat vaccinatiebeleid van ons. Wat moet ik nog meer doen om voorrang bij de GGD te verkrijgen? Heb ik soms minder recht op leven dan de hoogbejaarden die allang zijn geprikt? Is mijn obesitas al niet morbide genoeg? Moet ik nóg meer frikadellen speciaal en halve liters Schultenbräu naar binnen gooien?

Het is stank voor dank, wat ik u brom.

Ik geef u een voorbeeld van mijn opofferingsgezindheid. Het ken nog net: heel Nederland bindt dit weekeinde de ijzers onder. Ik doe dat niet. Ik zie er vanaf ten behoeve van mijn landgenoten, want zodra ik mij bij de corona weglachende massa op de Loosdrechtse Plassen zou voegen, breekt de ijsvloer in tienduizend stukken en gaat iedereen pardoes kopje onder.

Ik wil er niets mee suggeren, maar wie is ook alweer onze opperburgemeester in coronatijd?

Juist, Hubert Bruls.

En wie haalt dat BMI van 40 ook alweer met twee vingers in z’n neus?

Dit riekt, dames en heren luisteraars!

In vier maanden groeide Robert de Niro voor Raging Bull van 66 naar 97 kilo

Of zal ik Robert de Niro om advies vragen? Er zijn meer acteurs en actrices die speciaal voor een film dikker werden, maar niemand deed het zo spectaculair als hij ten tijde van het opnemen van Raging Bull (1980).

De Niro moest daarin zowel de rol van de jonge slanke als van de oude dikke Jake la Motta vertolken. Om die reden begon hij onmiddellijk na de eerst opgenomen scenes waarin hij de jonge bokser speelde aan een all-you-can-eat-periode in Noord-Italië.

Dag in dag uit propte hij zich vol met pasta.

“It’s always tough on the misses”, grijnsde De Niro ooit tegen Eddy Terstall, toen deze Amsterdamse filmmaker het onderwerp bij hem aanroerde. Maar het resultaat was wel dat zijn oorspronkelijke lichaamsgewicht met bijna de helft toenam. Binnen vier maanden (!) groeide de acteur van 66 kilo naar 97 kilo, waarmee de slanke wereldkampioen boksen middengewicht Jake la Motta in recordtijd de zwaarlijvige stand up comedian van vele jaren later werd. Het leverde Bob tijdelijk zorgwekkende kortademigheid op, maar hij won er wel een Oscar mee.

Er is trouwens nóg iets waarover ik mij druk maak.

Ik citeer een kop op de site van het Dagblad van het Noorden van een week terug: “Deel van mensen met overgewicht krijgt drie prikken tegen corona. Naald met vaccin blijkt te kort om spier te bereiken.”

Is er eigenlijk wel een naald die lang genoeg is voor de vlezige bovenarm van Hubert Bruls?

Telegraaf 13 februari 2021

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Wil je ze direct lezen, abonneer je dan op de krant. Daar bestaan verschillende mogelijkheden voor. Klik op onderstaand logo.

volgendevorige

0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle reacties
send coins
0
Reageer!x
()
x