Press "Enter" to skip to content

Telegraaf 16 februari 2021

Rob Hoogland – Telegraaf 16 februari 2021

What’s next? Bejaardenruiming?

Pssst! Schrik niet: it is I, Robèrt. Rechts van je, achter die grote zeeden. Als je het niet erg vindt houd ik mijn bivakmuts en motorbril op. Al kan ik natuurlijk altijd nog door een andere voorbijganger puur en alleen aan mijn lengte worden herkend. Het zij zo.

Dat je mij hier in het bos treft heeft slechts te maken met het feit dat ik Bavink moet uitlaten. Verder is het mij te link op straat. Daarom zul je mij voorlopig ook niet in Amsterdam zien. Je weet toch wat ze daar nog niet zo lang geleden voor drie knaken flikten? Ik duik liever – zoals men dat destijds eveneens vaak deed – in mijn kustdorp onder, hoewel het ook hier oppassen blijft geblazen.

Rare vraag misschien: weet jij toevallig waar ik botox kan krijgen? Die rimpels moeten eruit. Zelf heb ik online al haarverf en kleding van Black Bananas en Purewhite besteld. Daarnaast probeer ik alvast te wennen aan het luisteren, via earbuds, naar zo luid mogelijk afgespeelde hiphop onder mijn capuchon. Zo kan ik mij straks hopelijk toch nog een paar jaar veilig naar buiten begeven.

Weet je wat voor mij het definitieve sein was om onder te duiken? De reacties nadat ik op Twitter een foto had gedeeld van een illegaal feest, met zelf meegebrachte drank, van een paar honderd man op het Amstelveld in Amsterdam.

Senioren worden in toenemende mate als minderwaardige burgers beschouwd

Fuck de lockdown, daar kwam het op neer. Later voegde ik er ook het Facebook-commentaar aan toe van een van de uitbaters van Brasserie Nel, een zaak die ook aan het Amstelveld ligt maar niets met het feest van doen had. Toch moest Nel, nadat er eindelijk was ingegrepen, op last van de politie haar afhaalservice die dag sluiten. Dennis, zoals de uitbater heet, besteedde daar wijze woorden aan, die ik doorgaf.

Gelukkig spraken nogal wat volgers schande van dat feest. Maar er waren ook schrikbarend veel negatieve reacties. „Bek houden, ouwe lul!” was zo ongeveer de vriendelijkste. Meer dan ooit besefte ik hoe groot onder een groeiend aantal jongeren de afkeer van ouderen is geworden. De tweedeling is een feit. Solidariteit? Compassie? Zó 2020, man.

Senioren worden in dit coronatijdperk in toenemende mate beschouwd als minderwaardige burgers die mede in verband met het kostenplaatje vooral niet te oud mogen worden. Oorzaak: manipulatie. Grote woorden als ‘angst’ en ‘vrijheid’ van stal halend, het begrip ’exponentiële groei’ totaal negerend en volledig voorbijgaand aan het feit dat de cijfers juist dankzij de lockdown ‘meevallen’, spannen de opruiers die zichzelf naar de schijnwerpers der publiciteit hebben ge-elleboogd met minachtend en haatzaaiend geschamper de huiveringwekkend grote groep egoïsten en hedonisten onder ons voor hun karretje.

What’s next?

Bejaardenruiming?

Het is dichterbij dan je denkt.

Hoe dan ook was het fijn je weer eens te spreken. Als je het niet erg vindt, houd ik mij hier verscholen tot het weer donker is. Er is, via enkele bollenvelden, een goeie sluiproute naar mijn huis. Ik app je wel wanneer ik veilig ben aangekomen. Groet!

Telegraaf 16 februari 2021

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Wil je ze direct lezen, abonneer je dan op de krant. Daar bestaan verschillende mogelijkheden voor. Klik op onderstaand logo.

volgendevorige

3 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle reacties
Berdie Molenkamp
15 dagen geleden

Dit is niet te geloven.
Wat loopt er toch een schorem rond in dit land.
Trek je nergens wat van aan Rob en blijf schrijven, ik geniet enorm van je columns.
Goed weekend.

Shrikey
14 dagen geleden

ook met dank aan deze regering en bn-r’s die ouderen bestempelen als dor hout dat geruimd mag/moet worden .

marc
12 dagen geleden

Beste Rob, ik ben een groot fan van je, lees altijd met veel plezier jouw columns (en die van Don Arturito ook natuurlijk), de realiteit doorspekt met prachtige humor. Heerlijk!!! Maar jouw Corona benadering begrijp ik voor geen meter, een volledig eenzijdige kijk! Alles wat er anders over denkt en… Lees verder »

send coins
3
0
Reageer!x
()
x