Press "Enter" to skip to content

Telegraaf 16 maart 2021

Rob Hoogland – Telegraaf 16 maart 2021

Ik ben volkomen overkaagd

Van de opbrengst betalen ze mij ook, bij de T die nu eenmaal de T is, dus laat ik het voor alle zekerheid maar voorzichtig formuleren: er maakten zich enige lichte gevoelens van ongemak van mij meester toen ik maandag een paginagrote advertentie van D66 in mijn krant ontwaarde, waarin Sigrid Kaag onze lezers toesprak.

“Mijn aanwezigheid op deze plek in uw krant zal u wellicht verbazen “, sprak mevrouw, voordat ze alle bevolkingsgroepen waarbinnen de T in haar ogen weleens zou kunnen worden gelezen, iets waarvan zij volgens mij tot voor kort geen enkel idee had, op een hoop veegde en in één adem door als electoraal geschikt voor D66 verklaarde.

Hoeveel weerzin moest zij daarbij overwinnen?

Ooit zal zij, in haar memoires ‘Van Gaza naar Nederland vice versa’ bijvoorbeeld, onthullen wat deze voor OSM ondoenlijke afdaling naar het riool voor haar betekende. Maar dat doet er nu niet toe: ze deed het en dreef mij daarmee nog dichterbij de Grote Depressie die haar buitenproportioneel overheersende aanwezigheid in de verkiezingsstrijd toch al in mij had doen ontwaken.

Zelfs in míjn krant dus!

Je wordt bedankt, Steven Schuurman!

Zelf zal deze steenrijke techondernemer wel denken dat het miljoen dat hij met zijn ernstige zorgen over de klimaatcrisis in de campagnekas van D66 stortte goed besteed is. Ik denk daar anders over nu ik er wel heel erg cru van op de hoogte ben gesteld wat daar zoal mee wordt gefinancierd. En trouwens, nu we het er toch over hebben: als vanaf nu alle computers die van de software van zijn beursgenoteerde bedrijf afhankelijk zijn worden uitgezet, is het klimaat daar meer mee gediend. Maar dat vindt híj dan waarschijnlijk weer geen goed idee.

De verkagisering van de samenleving heeft verontrustende vormen aangenomen

Ik ben volkomen overkaagd, dames en heren luisteraars. Ik ben ernstig aan ontkaging toe. Ik verlang niet alleen naar kaagloze dagen, maar ook naar kaagloze weken, kaagloze maanden en kaagloze jaren.

Zeker voor de kwelbuis was er geen ontsnapping mogelijk. Hoe ik ook zapte, van NPO3 naar NPO1 naar NPO2 en weer terug, telkens weer stuitte ik op Sigrid Kaag. Ze deden niet eens meer moeite om hun door Martin Bosma meerdere malen al zo meesterlijk aangetoonde en van bovenaf goedgekeurde voorkeur voor haar en haar partij te verhullen. En daar gingen ze bij RTL4 nota bene soms nog even overheen.

Zevenendertig partijen doen er aan deze verkiezingen mee.

“Nee hoor, het is er maar één”, dacht ik soms.

En dan liet ik Bavink uit en bleek ik toch niet in Pyongyang te wonen.

Ooit behoorde ik, als zeiler, tot het deelnemersveld van de Kaagweek. Dat waren mooie dagen met ultrakorte nachten, waarbij de festiviteiten zich soms zelfs dusdanig ontwikkelden dat ik dacht dat je zeilen met een g schreef. Het kan verkeren. Want nu heeft de verkagisering van de samenleving zulke verontrustende vormen aangenomen, dat ik niet eens meer aan een kaagminuut wil meedoen.

Pssst, advertentieafdeling!

Bel mij voortaan eerst even!

Telegraaf 16 maart 2021

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Wil je ze direct lezen, abonneer je dan op de krant. Daar bestaan verschillende mogelijkheden voor. Klik op onderstaand logo.

volgendevorige

2 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle reacties
Karel Gabler
1 maand geleden

Je moet maar denken: ‘Ik heb altijd Bavink nog…’

Xavier
1 maand geleden

imploderen is ook een vak

send coins
2
0
Reageer!x
()
x