Press "Enter" to skip to content

Telegraaf 18 februari 2021

Rob Hoogland – Telegraaf 18 februari 2021

Een coup aan de kust!

Vanzelfsprekend gaat, tijdens dat ritje door mijn kustdorp, mijn fantasie met mij aan de haal. En dus denk ik bijvoorbeeld, bij het aanschouwen van die ene speurend om zich heen kijkende vent met die rottweiler: zou zo’n man een stengun onder zijn jas verborgen kunnen houden?

Ja, sorry hoor, ik heb zojuist, op de site van Omroep West, wél dit gelezen: “De politie-eenheden van Den Haag, Rotterdam en Amsterdam hebben Willem Engel een felicitatiebericht gestuurd, nadat Viruswaarheid door de rechtbank in het gelijk werd gesteld over de avondklok.”

En wat gebeurde er laatst ook alweer bij het Capitool, toen de politie niet of nauwelijks ingreep?

Ik bedoel maar.

Laat ik u, ter verklaring, toch maar even meenemen naar een half uurtje eerder.

Wat was het? Een plofje, een tikje? Zoiets. Er klonk om 10.30 uur een plofje of een klikje en alles in huis viel terstond uit: het licht boven de keukentafel waaraan ik de krant zat te lezen, de koelkast, de cv-ketel, de koffiezetmachine, de radio, internet, echt alles. En het ergste was: mijn telefoon werkte ook niet meer.

Storingen komen vaker voor, maar dat laatste was nog nooit gebeurd.

Als mij nu iets zou overkomen kon ik niet eens 112 bellen!

Het was de ochtend na de avond tevoren, toen het Hof de weg van de redelijkheid koos door de Staat enkele dagen extra tijd te gunnen om een eerder die dag uitgesproken gerechtelijk avondklokvonnis aan te vechten. Dat beviel de jongste en inmiddels bekendste telg van de beruchte Engel-clan duidelijk hoorbaar zo slecht, dat ik mede gezien eerdere uitspraken van meneer even vreesde dat hij de rechter zou laten gijzelen.

Eng hoor. Pompstation? Met roodwitte linten afgezet. Stoplichten? Overal dood

Wat een toestanden weer. En dat terwijl de avondklok elders in Europa keurig functioneert en verreweg het grootste deel van het Nederlandse volk er nauwelijks problemen mee heeft. Maar die mensen hebben over het algemeen niet zo’n grote bek, in tegenstelling tot de uiterst agressieve lockdownhaters van Viruswaarheid. Dat gilt en dat schreeuwt maar en dat stampvoet als verwende kinderen wanneer het zijn zin niet krijgt.

Weet je wat, dacht ik.

Ik rijd het dorp eens in om te kijken hoe het er dáár voorstaat.

Eng hoor, verderop. Pompstation? Met roodwitte linten afgezet. Stoplichten? Overal dood. Nergens brandt licht en ik zie tal van voorbijgangers naarstig met elkaar overleggen. Geen elektriciteit meer in mijn woonplaats, geen communicatiemiddelen, we zijn compleet van de wereld afgesloten. En daardoor dringt zich toch, helaas onvermijdelijk in mijn speciale geval, het beeld aan mij op van Willem Engel nadat hij met zijn schuimbekkende meute de Tweede Kamer is binnengedrongen, als de polderlandse versie van QAnon-aanhanger Jake Angeli leiding gevend aan een coup die om 10.30 uur begon met het uitschakelen, door collaborerende dienders, van de elektriciteit en de communicatiemiddelen.

En dan… ineens… springen de stoplichten allemaal tegelijk op oranje en rinkelt ook vrijwel direct mijn telefoon.

“Schat, alles doet het weer”, hoor ik.

De bloemenkraam is gelukkig open.

Telegraaf 18 februari 2021

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Wil je ze direct lezen, abonneer je dan op de krant. Daar bestaan verschillende mogelijkheden voor. Klik op onderstaand logo.

volgendevorige

5 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle reacties
Evert
13 dagen geleden

Beste meneer Hoogland. Ik zal u proberen op te beuren. Er is namelijk geen pandemie en ook geen epidemie.Want 99,8% van de mensen worden niet of nauwelijks ziek. En 99,95% van de mensen sterven niet aan Corona. Vergeet die Willem Engel en laat U door koude cijfers leiden. Dat slaapt… Lees verder »

Maris van den Hof
13 dagen geleden
Reply to  Evert

Sorry, maar ik ben er zeker van dat de meeste Nederlanders de lockdown wèl spuugzat zijn en buiten alle proporties. Ook spuugzat van degenen die roepen dat ‘we het samen moeten doen’ terwijl ze nog geen kwartje minder in hun loonzakje hebben gehad. Walgelijke retoriek. Het temperaturen en de corona-app… Lees verder »

Kexy
13 dagen geleden

Heerlijk toch, kan met het raam open slapen en hoor de Zee op de achtergrond, met het ochtendgloren de vogeltjes. Fijnste tijd ever. Laten we maar genieten van onze dorpsrust, weldra is het weer een drukte van boomboxen, talen, en scootertjes.

Last edited 13 dagen geleden by Kexy
Berdie Molenkamp
9 dagen geleden

Ik heb weer genoten van uw column.

send coins
5
0
Reageer!x
()
x