Press "Enter" to skip to content

Telegraaf 24 april 2021

Rob Hoogland – Telegraaf 24 april 2021

Nee Greet, ze moeten vroeger open

Het spijt mij voor Greet, maar ik kies voor Soof, qua terrasbeleid. Haar voorstel is nog niet helemaal je van het, maar bevalt mij beter. Niet dat ik een cordon sanitaire rond Greet wil. Dat is meer iets voor types als het hautaine, angstaanjagend van het volk vervreemde Kaagmens, voor wie nieuw leiderschap inhoudt dat er ijskoud over fysieke reizen naar Niger mag worden gelogen.

Greet is net als zij een gekozen volksvertegenwoordiger.

Ik zie hem om die reden voor vol aan.

Wel zo democratisch, als je het mij vraagt.

Ik lees de openingszinnen terug en besef dat ze de lezer misschien wel voldoende triggeren, maar toch enige uitleg behoeven. Greet is Geert. Dat ten eerste. Geert Wilders, bedoel ik. Online is Geert voor velen Greet geworden omdat de tikfout zo vaak werd gemaakt dat iemand ‘m op een gegeven moment gewoon maar liet staan, waarna anderen ‘m overnamen. En Soof is Sophie Hermans, de rising star van de VVD. Haar ideeën over het heropenen van de Nederlandse terrassen, per 28 april, onderschrijf ik grotendeels.

“Wilders razend van terrasregels: ‘Nou al een kater’.” Dat was een kop in de Telegraaf. Het eerste wat ik dacht was: word eens een keer níet razend, man. Vind de dingen eens een keer níet verschrikkelijk. Als je voortdurend van die zware termen gebruikt – in het laatste tv-debat met het Kaagmens deed je het ook en profiteerde vooral zíj er electoraal van – hebben ze na verloop van tijd net zoveel power als een leeggelopen Duracell-batterij.

Dan bied je ook de harde werkers eindelijk weer een kans op ontspanning

Greet wil de terrassen ‘s avonds langer open. “In een mortuarium is het gezelliger dan op de terrassen die u nu open wil stellen”, zei hij tegen Mark Rutte. Stevig beeldspraakje weer, hoor. Maar ik zeg: luister naar Soof. Naar Sophie Hermans. Zij opperde een mogelijkheid die de volksgezondheid, want die staat nog steeds op de eerste plaats, wellicht meer ten goede komt en bovendien door veel horekaffers wordt ondersteund. De koffie-met-appeltaart-mogelijkheid, zeg maar. Open de terrassen niet om twaalf uur, maar om tien uur, zodat de mensen ‘s ochtends lekker koffie met appeltaart kunnen bestellen, zei Soof immers.

Ik knikte.

Als ervaringsdeskundige wil ik zelfs nog een stapje verder gaan, nou ja, twee stapjes: open de terrassen niet om twaalf uur maar om negen uur en sluit ze niet om zes uur maar om zeven uur. Dan bied je ook de harde werkers onder ons eindelijk weer eens een kans op ontspanning. En je helpt de dagzaken met een terras ermee. Dat zijn er best veel. Als ik met Bavink mijn gebruikelijke rondje door het centrum van Amsterdam loop, passeer ik er vijf. Ik passeer ze niet alleen, ik neem er ook weleens plaats. En ik ben lang niet de enige, al prefereer ik koffie met carrotcake

Leidt het tot meer besmettingsgevaar? Ik geloof er niks van. De anderhalvemetersamenleving functioneert op dat tijdstip ook daar zeer naar behoren. Je doet zowel klant als exploitant er een plezier mee. We zijn hier toch zo goed in polderen? Laten we daarom voor de Soof-variant kiezen, zoals door ome Rob geperfectioneerd: 09.00-19.00 uur. En laten we hopen dat het dan niet te vaak regent.

Telegraaf 24 april 2021

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Wil je ze direct lezen, abonneer je dan op de krant. Daar bestaan verschillende mogelijkheden voor. Klik op onderstaand logo.

volgendevorige

1 Reactie
Inline Feedbacks
Zie alle reacties
marc
16 dagen geleden

Hier heb je wel een punt Rob, best wel mee eens, dat zou hij beter moeten doseren naar mijn, overigens bescheiden, mening: “Wilders razend van terrasregels: ‘Nou al een kater’.” Dat was een kop in de Telegraaf. Het eerste wat ik dacht was: word eens een keer níet razend, man.… Lees verder »

send coins
1
0
Reageer!x
()
x