Press "Enter" to skip to content

Telegraaf 31 december 2020

Rob Hoogland – Telegraaf 31 december 2020

Liefdesverklaringen op de valreep

Hup, de spuit erin – en rap een beetje. Desnoods speld ik Hugo op de mouw dat ik én een hoogbejaarde met onderliggend lijden én een overbelaste zorgmedewerker ben. En als de vaccins op zijn, hetgeen gezien het beleid niet geheel en al valt uit te sluiten, vul dan die injectienaald maar met kaliumcyanide.

Klopt, daar ga je dood van. Maar dood betekent eeuwige rust. De enige reden waarom ik voorlopig nog een vaccinatie boven actieve euthanasie prefereer wordt gevormd door de gedachte dat ik na mijn verscheiden nooit meer in die betoverende groene ogen van háár zal kunnen kijken, nooit meer die euforische siddering in mijn lijf zal voelen wanneer zij mij een glimlach gunt, nooit meer aan vertedering ten prooi zal vallen wanneer zij aan tafel haar hand zomaar op de mijne legt: twee inmiddels al oudere handen die elkaar ook na 34 jaar steeds weer vastpakken.

Dat idee krijg ik zelfs niet weggemoffeld met de toch tamelijk onweerlegbare redenering dat, wat er ook vanaf de kansel wordt geroepen, met mijn heengaan tevens mijn besef in het niets zal verdwijnen (jazeker, vrienden, ik ben een nietsist).

Maar ontegenzeggelijk heeft de dood óók een groot voordeel: voor altijd zou ik verlost zijn van de schreeuwende, krijsende en gillende mesjoggenen die mij – en mij niet alleen – zelfs nu nog, met welke nuchtere feiten en cijfers je hun uitspraken ook weerlegt, onophoudelijk allerlei bizarre complottheorieën over zowel Covid-19 als de vaccinatieplannen gunnen.

Een ons ijdelheid bederft meer dan honderd pond verdienste, zei George Herbert

Blééf het maar bij de fans van profeet c.q. proleet Willem Engel.

Dan was het nog te overzien.

Al zitten er wél pareltjes tussen.

Van de week riep ik ook al iets over deze snel groeiende, schrikbarend gefrustreerde bevolkingsgroep en ontving ik deze reactie van ene Jeroen (ik laat alles staan, maar vermeld voor zijn eigen bestwil zijn volledige naam niet):

„Hypocriet dat je er bent, je bent ook een landverrader. Als je nieuws brengt doe dat objectief!!! Je zou kunnen vragen wat er in het vaccin zit, tegen het kabinetvirus!! Je vraagt helemaal niks, alleen maar mee lullen met de elite. Je zou je onsterfelijk kunnen maken door kritische vragen stellen, maar nee, alleen maar eenzijdige informatie naar het volk!!! Duivel!!!!”

Leuk hè, deze onvoorwaardelijke liefdesverklaringen op de valreep, eerst van mij aan mijn vrouw, dan van Jeroen aan mij. Ik ben zijn duiveltje! Spannend! Als ik moest kiezen tussen haar en hem zou ik het toch even moeilijk hebben.

Ik zou er nog veel meer kunnen laten lezen, maar laat het hierbij. Een ons ijdelheid bederft meer dan honderd pond verdienste, zei de zeventiende-eeuwse Britse dichter George Herbert. Ik volsta daarom met het uitspreken van de hoop dat minnebrieven zoals die van Jeroen in het nieuwe jaar ook mijn kant op zullen blijven komen, ofschoon ik er een hard hoofd in heb omdat de vaccins in 2021 een einde aan de pandemie zullen maken.

Kom op met die spuit!

Nu!

Ik wens u alvast een gelukkig nieuwjaar.

Ja hoor, jou ook, Jeroen.

Telegraaf 31 december 2020

Mijn Telegraaf-stukjes worden enkele dagen na publicatie op dit blog geplaatst. Wil je ze direct lezen, abonneer je dan op de krant. Daar bestaan verschillende mogelijkheden voor. Klik op onderstaand logo.

volgendevorige

3 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle reacties
Lies de Jonge
24 dagen geleden

Beste Rob, Wat ik las over de eeuwige rust vind ik toch wat lastig; als je geen rust ervaart, ben je gewoon dood en verdwenen. Ik kies ook met flinke tegenzin voor een vaccinatie. Ik hoop ook van harte op een gelukkig, gezond, creatief en probleemloos jaar voor jou en… Lees verder »

René Alsemgeest
24 dagen geleden

Het is opmerkelijk hoe weldenkende mensen over corona-vaccinatie en vooral de ‘plicht’ denken. Ik wil geen spuitje(s), mijn vriendin evenmin, en mijn bejaarde moeder ook niet.

Ik wens je een gelukkig nieuwjaar!

Frank de Bie
20 dagen geleden

Je column ” ziek ” is een parel
Zo treffend. Bedankt daarvoor

Had hem graag willen delen. Ben abbonee van de Telegraaf maar dat gaat niet helemaal goed. Digibeet

Toch complimenten

rob@hoogland.nl
3
0
Reageer!x
()
x