Press "Enter" to skip to content

Telegraaf column 28 juli 2020

Dat wordt wat, met die mondkapjes straks

Telegraaf 28 juli 2020
Een klassieke huwelijkse plicht – de echtgenoten dienen elkaar morele hulp te bieden – bracht mij ondanks de verontrustende coronaontwikkelingen in die regio naar het hart van Vlaanderen, naar de Grote Markt in Dendermonde om precies te zijn, een wonderschoon plein waar de Westmalle Tripel volop verkrijgbaar is.
“Het zijn
juist de
ouderen
hier.
Verwend
volk
is het”

“Wij willen hier graag iets op het terras eten”, zeiden wij tegen de serveuse die ons bij de keurig afgehekte buitenbalie van restaurant Den Abazjoer ontving.

“Dan moet u eerst uw mondkapjes om”, zei zij.

“Hoe krijgen wij onze maaltijd dan naar binnen?” vroegen wij.

“Zodra ik u heb doorgelaten mogen ze weer af”, antwoordde zij.

Mondkapje op, mondkapje af, en dat binnen een meter. Zo zie je maar dat het altijd nog lachwekkender kan. Bovendien bewees mijn bezoek aan het pittoreske Vlaamse stadje voor mij dat ze bij het RIVM niet helemáál boekiezoek waren toen ze beweerden dat het nut van die ondingen nog altijd niet is bewezen. Het begint bij burgerlijke gehoorzaamheid, en waar ook maar mogelijk trokken de Belgen hun verplichte mondkapjes onder hun kin, of bedekten ze er alleen hun mond mee en niet hun neus. Dat bevordert het flattenen van de curve volgens mij óók niet echt.

Ik kan mij er nog wel iets bij voorstellen ook.

Sluit ik mij daarmee aan bij de stoet der dwazen die met Doutzen Kroes als fraai boegbeeld de oorlog aan de duistere machthebbers heeft verklaard? Niet dat ik daar nog welkom zou zijn. Het stukje dat ik aan haar warrige complottheorie over de corona-aanpak wijdde leverde mij een miljoenmiljard scheldkanonnades op, vooral van echte trollen, met als hoogtepunt deze bijdrage van twitteraar @AQtime (om de authenticiteit van zijn tweet te waarborgen respecteer ik de unieke wijze waarop hij stijl en spelling interpreteert): “Rob is corrupt and wordt betaald als propaganda mondstuk het verhaal aan te houden die hem van boven af gedelegeerd krijgt en iedereen aan te vallen die er van af wijkt. #HoaxVIRUS.”

Nee, ik denk niet dat ik het risico loop om in een door Elvis bestuurde, op 5G-straling draaiende UFO te worden afgevoerd om voor eeuwig in onderaardse gewelven bij Ground Zero te worden ondergebracht, u weet wel: waar op 9/11, op instigatie van de ware moordenaars van John F. Kennedy, die beruchte inside job werd verricht. Met andere woorden: ik hóór niet bij die club. Al blijf ook ik zo vaak mogelijk, in tegenstelling tot wat de Doutzen-fans denken, mijn oor te luisteren leggen.

Voorbeeld.

Zit ik daags na het vervullen van mijn morele huwelijkse plicht wéér op een terras, 200 kilometer noordelijker op het Amstelveld in Amsterdam. Spreek ik Gilbert, uitbater van café Marcella. Zegt-ie: “Het zijn helemáál niet de jongeren die lak hebben aan de anderhalvemetermaatschappij. Het zijn juist de ouderen hier. Ze kruipen boven op elkaar en trekken zich niets aan van onze waarschuwingen. Verwend volk is het.”

Dat wordt wat, met die mondkapjes straks.

Telegraaf 28 juli 2020
1 Reactie
Inline Feedbacks
Zie alle reacties
Bert
12 dagen geleden

“Het zijn helemáál niet de jongeren die lak hebben aan de anderhalvemetermaatschappij. Het zijn juist de ouderen hier. Ze kruipen boven op elkaar en trekken zich niets aan van onze waarschuwingen. Verwend volk is het” 100 % dat, is ook onze waarneming, kijk eens in de supermarkt, jonkies houden zich… Lees verder »

rob@hoogland.nl
1
0
Reageer!x
()
x