Press "Enter" to skip to content

Vrijpost 14 februari 2019

vrijpost 14 februari 2019

Oost west thuis best

Rob HooglandSommige spreekwoorden verliezen nooit hun zeggingskracht. Neem baas boven baas en oost west thuis best. Vanochtend, op Valentijnsdag 2019, schoof ik na het ontwaken op mijn kamer in hotel Schylge in West-Terschelling de gordijnen open. Ik zette mijn iPhone terstond in de fotografeermodus omdat ik een indrukwekkend beeld zag: een nog slaperig waddengebied met op de voorgrond de jachthaven van het eiland, nu nog vrijwel verlaten maar over een paar maanden uitpuilend van de plezierjachten.

Ik heb het over de foto rechts (klik voor groot). Niet slecht, maar ook geen topper. Vervolgens trof ik in mijn inbox een zeldzaam mailtje aan van mijn buurvrouw Christine, getrouwd met een bollenkweker en dus altijd vroeg op. Dat zijn werkers, die mensen, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Kop boven het mailtje: In vuur en vlam.

Christine heeft zich de laatste jaren tot de public relations-vertegenwoordigster van ons buurtschap ontwikkeld. Dus ik dacht: o jee, zij meldt dat ergens in de nabijheid de boel weer eens in de fik heeft gestaan. Maar nee hoor, zij had na het ontwaken eveneens haar gordijnen opzij geschoven. En toen, achter het bollenveld dat haar woning en de mijne over een afstand van 200 meter van elkaar scheidt, het puntdak van mijn stolpboerderijtje in het licht van de zonsopgang gezien.

Christine maakte de foto die bovenaan dit bericht staat.

Baas boven baas, oost west thuis best.

Waarom ben ik eigenlijk naar Terschelling gegaan?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rob@hoogland.nl