Press "Enter" to skip to content

Vrijpost 6 oktober 2019

Red de buurhonden van Arthur!

Graag jullie aandacht voor het volgende. Mijn mattie Arthur van Amerongen, met wie ik de Grote Foute Jongens Boeken schrijf (deel 2 wordt 30 oktober gepresenteerd), wordt op 4 november 60 jaar. Dat de wijsheid zelfs in zijn geval met de jaren komt suggereert het feit dat hij ditmaal geen cadeautjes wil hebben. Dierenliefhebber Arthur, die zelf drie Paraguyaanse honden heeft die hij na zijn remigratie vanuit Zuid-Amerika naar Europa meenam, wil het bedreigde hondenasiel van zijn buurvrouwen in de Algarve helpen redden. Hij vraagt jullie ter gelegenheid van zijn verjaardag een financiële bijdrage aan de instandhouding van dit asiel te leveren door een bedrag te storten op een speciaal daartoe geopend bankrekeningnummer, dat ik beheer.

We hebben een filmpje laten maken, waarin ik het een en ander uitleg.

 

Red de honden van de Algarve

Arthur schrijft jullie zelf het volgende.
 

Arthur van AmerongenLieve vriendinnen en vriendinnen. Op 4 november word ik deo volente 60 jaar. Over die historische mijlpaal kunnen veel grapjes worden gemaakt maar ik houd het voor deze keer even serieus.

Cadeaux hoef ik niet want ik heb alles al.

U kunt natuurlijk, zoals elk jaar, zelfgebreide truitjes en sokjes voor mijn hondjes Raya, Tita en Jamba sturen maar hun inloopkast puilt al uit van de huisvlijt. Bovendien wandel ik niet graag over het strand met drie enorme honden in roze wolletjes. Dat straalt slecht op mij af, als ruige strandjutter.

Er zijn 70 hondjes die jullie liefde en vooral jullie centjes harder nodig hebben. Een paar vreselijk lieve Engelse dames vangen sinds jaar en dag belangeloos straathondjes op in mijn dorp. Onlangs moesten ze verhuizen omdat de buren hadden geklaagd over geluidsoverlast. De dames en de zeventig hondjes hebben kort geleden een nieuwe plek gevonden maar die is nu erg basic. Het dak ontbreekt en de winter komt er aan.

Iedere cent is welkom. Mijn lieve vriend en kunstbroeder Rob Hoogland (inderdaad, van het Grote Foute Jongensboek deel 1 én 2) is ambassadeur van een hondenopvang in Spanje en mede dank zijn oom Rob’s onbaatzuchtige inspanningen is dat asiel recentelijk gered van een gewisse sluiting.

Daarom laat ik Rob een oproep doen, want die ziet er veel betrouwbaarder uit dan ik. Bovendien beheert hij de centjes. Het geld dat jullie gul en graag storten, gaat naar zijn rekening, speciaal voor deze gelegenheid geopend. Ergens in november komt hij met zo’n reuzencheque naar de Algarve om de Engelse dametjes én de hondjes blij te maken. De aangrijpende oproep van Hoogland is gefilmd door Joris van Os en Tim Aarts, waarvoor hulde!
 
Hier de link van de bankrekening waarop geld kan worden gestort.

Het gaat om dit asiel:

APAR-Associação para protecção dos animais de rua- Moncarapacho/Fuzeta

Facebook

Instagram

Reacties zijn gesloten.

rob@hoogland.nl