Press "Enter" to skip to content

Zwaan naait haan. En niet zo’n beetje ook

blogbericht 3 maart 2019

Zwaan naait haan. En niet zo’n beetje ook

Rob HooglandHaha, mooi dit. Onder de kop Haan naait zwaan. En niet zo’n beetje ook plaatste De Telegraaf op 21 februari een column van mijn hand over de situatie bij Air France/KLM nadat KLM-topman Pieter Elbers volgens onze luchtvaartexpert Yteke de Jong een pyrrusoverwinning had behaald. Suggererend dat ik alleen maar columnist ben geworden omdat ik mezelf als cartoonist niet goed genoeg vond, schreef ik dat een cartoon van een haan die een zwaan naait geen slecht idee zou zijn. Anderhalve week later nam Wopke Hoekstra een staatsbelang van 14% in de onderneming. Het haantje Emmanuel Macron voelde zich ‘in zijn kuif gepikt’, zoals Yteke het stijlvol omschreef. En toen publiceerde de geweldige Ruben Oppenheimer, die voor meerdere bladen werkt, een cartoon in De Limburger, waarin hij precies het tegenovergestelde laat gebeuren. “Zwaan naait haan. En niet zo’n beetje ook”, dacht ik meteen. Ruben gaf mij toestemming zijn fraaie spotprent op dit blog te publiceren.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rob@hoogland.nl